DJEČJI PROGRAM

 

didaktične igračke

Kutija puna osjećaja

Miffy – mjuzikl

Miffy – pernica

Miffy drvene puzzle

Miffy drvene vješalice

Miffy držači za knjige

Miffy glazbena kutijica za nakit

Miffy kemijska olovka

Miffy kišobran mali

Miffy klupčica

Miffy kocke za građenje

Miffy kvačice

Miffy lutka plava

Miffy lutka veća

Miffy lutka velika

Miffy male zidne dekoracije

Miffy podbradnik (slinček)

Miffy poster

Miffy pregača

Miffy pregača za likovni odgoj

Miffy putni kovčeg na kotačima mali

Miffy ruksak na kotačima

Miffy ruksak veći

Miffy stol

Miffy tronošci

Miffy velika polica za igračke

Miffy velika torba za rame

Miffy velike zidne dekoracije

Miffyna bojanka

Miffyne rođendanske igre

 

Marina Kog – Julia Moons – Luk Depondt

Kutija puna osjećaja


Prva verzija Kutije pune osjećaja pojavila se 1994. godine. Zbirka materijala i opisa aktivnosti iznimno se svidjela djeci i pomogla im je shvatiti složeni svijet osjećaja, kako u njima samima, tako i u drugima.

Odmah se pokazalo da će Kutija biti velik uspjeh. Odgajatelji su primijetili kako ne treba mnogo vremena da aktivnosti koje su primijenili utječu na ozračje u skupini: Kutija djeluje poput kvasca. U djece izaziva određene emocije, a te emocije pozitivnih i negativnih percepcija kao da čekaju da ih se izrazi i – odjednom se otkrivaju. To stvara dinamiku koja pridonosi pozitivnom ozračju u skupini. Sve to objašnjava uspjeh koji je Kutija postigla u nekoliko država. Prevedena je na engleski, francuski, njemački, portugalski i ruski jezik.

Dr. Nanette Smith, znanstvenica koja se engleskom verzijom Kutije koristila u Worcesteru i doktorirala na toj temi, rekla je: “Kutijom punom osjećaja započeli smo se služiti tek prije sedam tjedana, a već primjećujemo goleme razlike. (...) Naša promatranja potvrđuju da djeca suosjećaju jedna s drugima, svjesna su svojih emocija i izražavaju prijateljstvo i empatiju na način koji prije nismo primijetili.”

Danas, sedam godina poslije, objavljena je prerađena verzija Kutije pune osjećaja.

Izmjene su sljedeće: kutija je sad u cijelosti tiskana u više boja, a likovi koji izražavaju pojedine osjećaje imaju suvremeniji izgled. Pritom se vodilo računa o različitim kulturama pa su maske i lutke za prste sad dostupne u “bijeloj” i “obojenoj verziji”; priče uz četrdeset i osam situacijskih slika napisane su ponovo, na življem i izravnijem jeziku; napisan je nov priručnik, koji uključuje i dvadeset i jedan radni list i snimljen je CD s glazbom koja potiče emocije.

Unatoč tim promjenama, revidirana verzija Kutije zadržala je svoju poznatu strukturu. Cijeli se materijal temelji na četiri osnovne emocije: ljutnji, strahu, tuzi i sreći, koje su tek temelj za desetke različitih aktivnosti.

Praktično iskustvo pokazuje da je Kutija privlačna djeci različite dobi. S njome se mogu postupno upoznati čak i djeca od dvije i pol ili tri godine.

Iako je Kutija puna osjećaja ponajprije načinjena (i iskušana) za djecu od druge do sedme godine života, pruža mogućnost da se razgovara i igra emocijama i u mnogim drugim prigodama: s djecom jasličke dobi i nešto starijom djecom; s djecom od četvrte do osme godine života; s djecom u posebnim obrazovnim programima; kod kuće...

Igra je ono što naročito treba djeci koja se suočavaju s iznimno “teškim” emocijama, na primjer: u bolnicama, na odjelima dječje psihologije i psihijatrije... Kutija je također pogodna za rad s odraslim osobama s poteškoćama, uz neke izmjene u situacijskim slikama i pričama.

Novi materijal, Kuća puna osjećaja i odnosa, nastao je u suradnji Ferdinanda Cuveliera (koji se Krugom odnosa koristi kao središnjom temom) i njegova “Relations” studija s Centrom za iskustveno učenje. Kuća puna osjećaja i odnosa namijenjena je djeci od pete do dvanaeste godine.


cijena:
1,790.00kn
KUPI