priručnici

 

 

 

priručnici

Ampelografski atlas

Atlas hrvatskog vinogradarstva i vinarstva

Brač

Brač

Croatian Cuisine

Cucina Croata

Dingač

Hrvatska jela

Hrvatska vina i vinske ceste

Hrvatske planine

Hrvatske planine

Ihtiofauna Jadranskog mora

Iločki traminac

Iz pjata i žmula

Kroatische Speisen

Kutjevačka graševina

Moj vrt – moj ponos

Moj vrt – moj ponos

Plovidba

Priručnik za pripremanje ispita za voditelja čamca

Razmnožavanje loze i lozno rasadničarstvo

Svijet parfema

Više biljke – stablašice

Vrbnička žlahtina

Zagrebačka kuharica

Život i djelo Stjepana Bulića


 
ISBN:
978-953-212-412-5
 
broj stranica:
186
 
format:
245 × 245 mm
 
tvrdi uvez
 
objavljeno:
srpnja 2010.
 
CIP zapis NSK:
741255

 

grupa autora

Vrbnička žlahtina

Plemenitost otoka Krka / The Nobility of Island of Krk


Sa zadovoljstvom vam predstavljamo treću monografiju iz edicije poznatih hrvatskih vina – o žlahtini, vinu iz Vrbnika s otoka Krka koje se posljednjih nekoliko desetljeća nalazi na vinskim kartama svih prestižnih ugostiteljskih kuća i enoteka. Žlahtina se u rasponu od žute boje sa zelenkastim odsjajem preko slamnato-žute do zlatno-žute održala još samo u Vrbniku.

Autori monografije su ugledni hrvatski znanstvenici i stručnjaci – Nikola Mirošević, Petar Strčić, Slavko Zahija, Vladimir Jelaska, Marinko Vladić, Mira Katunar, Božica Brkan i Jole Bolić.

Preko zanimljivoga povijesnog pregleda razvoja društvenih odnosa u Vrbniku i utjecaja na vinogradarstvo i vinarstvo, do prikaza ekoloških uvjeta i njihove podobnosti za uzgoj vinove loze na Vrbničkom polju, kao i opisom tehnologije proizvodnje grožđa i vina te njegove prisutnosti u krčkoj gastronomiji, ispričana je priča još davno ispisana glagoljičkim rukopisom vrbničkih težaka.

Izdanje je dvojezično, uz hrvatski se tekst usporedno daje i engleski prijevod, s obiljem vrhunskih fotografija autora Marija Hlače koje zorno dočaravaju mnoga duhovna, kulturna i materijalna nasljeđa Vrbnika i otoka Krka – dokaze čovjekova rada u dostojanstvu življenja na tim prostorima. Oni se moraju čuvati i očuvati, ne samo kao vrbnička, krčka, već i kao nacionalna baština kojom se ponosimo.


cijena:
180.00kn
KUPI