politika – svjedočanstva i studije

 

 

 

politika – svjedočanstva i studije

Angela Merkel

Atatürk

Auschwitz

Čovjek bez lica

Gdje ima volje, ima i puta

General avnojske Jugoslavije

Hitlerov papa

Istina mora izaći van...

Iznevjereni grad

Muslimansko hrvatski građanski rat u srednjoj Bosni

Mussolinijevi logori

Njemačka politika i jugoslavenska kriza 1991.–1992.

Pio XII., holokaust i Hladni rat

Politika i domovina

Politika i domovina

Razglednice iz tjeskobe

Sjene nad slobodom

Špijuni i domovina

Špijuni i domovina

U vrtlogu hrvatske politike

Vojskovođa i politika

U PONUDI JE I IZDANJE S MEKIM KORICAMA
 
ISBN:
978-953-212-466-8
 
broj stranica:
408
 
format:
160 × 240 mm
 
tvrdi uvez
 
objavljeno:
studenog 2016.
 

 

Josip Manolić

Špijuni i domovina

Moja borba za suverenu i socijalnu Hrvatsku


Novi memoarski zapisi Josipa Manolića, jednog od najdugovječnijih hrvatskih političara, sudionika svih značajnijih događaja novije hrvatske povijesti, čovjeka koji je imao brojne važne uloge u poticanju povijesnih procesa u dugom, turbulentnom razdoblju prije i poslije hrvatskog državnog osamostaljivanja.

Druga knjiga Manolićevih memoarskih zapisa vezana je za njegovo obavještajno djelovanje tijekom gotovo 75 godina političke i radne aktivnosti. U knjigu su uvrštene brojne teme koje će nedvojbeno privući pozornost hrvatske javnosti: o liječenju kardinala Alojzija Stepinca, ubojstvu Vjekoslava Maksa Luburića, operaciji „Raduša“, Tuđmanovoj putovnici i ulozi Udbe u njegovu dolasku na vlast, o nastanku velikosrpskog nacionalizma na hrvatskom tlu i srpskoj pobuni, o inozemnim agentima i obavještajnim centrima u Hrvatskoj, o tajnom sastanku Ivice Račana s jugoslavenskim generalima, o raslojavanju Službe državne sigurnosti i djelovanju KOS-a u Hrvatskoj, o obavještajnoj smicalici s Antonom Kikašem, o dvojbama oko smrti Bruna Bušića i ljudima iz njegova okruženja, o ocu i sinu Špiljaku, Josipu Perkoviću i ubojstvu Stjepana Đurekovića... To je samo dio obrađenih tema koje pokušavaju odgovoriti na neka od najbolnijih i najkontroverznijih pitanja novije hrvatske povijesti. Svim temama autor prilazi kritički, bez nepotrebnog idealiziranja događaja i osoba koje su pridonijele stvaranju hrvatske države.

Autorova je želja da knjiga bude prilog povijesnoj istini za nužno suočavanje s „mitovima“ o nastanku demokratske suverene Hrvatske i događajima koji u toj transformaciji još uvijek predstoje.


cijena:
210.00kn
KUPI